İMH Anadolu Açılış Programı Gerçekleştirildi

İnsan ve Medeniyet Hareketi Anadolu’nun “Kuruluş ve Tanıtım” toplantısı 13 Haziran Perşembe akşamı Ataşehir Mimar Sinan Camii konferans salonunda gerçekleştirildi. 19.30’da yemek ikramı ile başlayan program akşam namazının edasının ardından “Kuruluş ve Tanıtım” toplantısı ile sürdü.

İsmail İLERİ’nin sunuculuğunu yaptığı programda Erkan BOSTANCI Kur’an-ı Kerim okudu. Programda İnsan ve Medeniyet Hareketi Teşkilat Komisyonu Başkanı Muhammed Fesih KAYA söz alarak misafirlere hoşgeldiniz konuşması yaptı.

Hedefimiz ve gayemiz hiçbir zaman değişmemiştir.
Fesih KAYA konuşmasını şu sözlerle sürdürdü: “Bu topluluk 40 yıldır Allah’ın (cc) adının anılması ve dininin yaşanılması için mücadele ediyor. İsimler, simalar, kullanılan metotlar değişmiş olsa da hedefimiz ve gayemiz hiçbir zaman değişmemiştir. İsmimiz bir dönem MTTB, bir dönem Akıncılar, bir dönem Rahmet ve Müslüman Genç olmuştur. Şu anda ise İnsan ve Medeniyet Hareketi olarak yolumuza devam ediyoruz. Bu yürüyüş hiçbir zaman amacının dışına çıkmadan bu güne geldiği gibi bundan sonra Allah’ın izni ve inayetiyle aynı şekilde yoluna devam edecektir. Vahyi hayata hâkim kılmak üzere çıktığımız bu yolda Anadolu yakasındaki çalışmalara büyük emeği geçen Akif BABALI’yı (Allah(cc) Rahmetiyle muamele etsin) anmadan, O’nun bu toplumun dönüşmesi için verdiği mücadeleyi hatırlamadan olmaz. “Toplumun Takva Ekseninde Dönüşümü” misyonu büyük bir sorumluluk bilinci ve yüksek bir aidiyetle ve gayretle deruhte edilecek bir görevdir. Bu topluluk Allah’ın yardımıyla bu sorumluluğu yerine getirecek imkân ve kabiliyete haizdir.
Yeniden Bismillah deyip yola revan olalım.
Nitelikli düşünce, nitelikli fert, nitelikli kurum düsturuyla hareket ederek topluma söz söylemeli ve toplumun dönüşümünü hızlandırmalıyız. Hiçbir fire odağına tahammülümüz yoktur. Dargınlığa, kırgınlığa değil, birliğe, beraberliğe ve kardeşliğe ihtiyacımız var. En çok dikkat etmemiz gereken konu birbirimize bir işin “nasıl yapılmayacağını” öğretmek yerine “nasıl daha güzel yaparız” anlayışını öğretmek olmalıdır. Yapılacak çok işimiz var ancak yoğunlaşmamız gereken konular özellikle “Eğitim ve Gençlik” ayrıca hep birlikte Kendi Medeniyetimize doğru diyerek yola çıkan bu topluluk “Kültür” alanında da önemli adımlar atmalıdır. Şefkati ve Merhameti kuşanmalıyız, Allah-ü Teâlâ’nın yardımına ihtiyacımız var. Ancak şunu da bilmek lazım ki “Allah-ü Teâlâ’nın yardımı kulun niyeti kadardır”. Yeniden Bismillah deyip niyetlerimizi tashih edelim ve yola revan olalım. Bu çalışmanın yükünü üzerine alan Refik KOÇ abi ve yönetiminden desteğimizi esirgemeyelim, onlara destek olalım.”
Bu camia, çok kıymetli insanları içinde barındırıyor.
Fesih KAYA’nın yaptığı konuşmanın ardından uzun yıllardır Anadolu Yakasında çalışmalara öncülük ve hizmet etmiş kişilere teşekkür plaketi takdim edilerek görüşleri alındı. İlk olarak Tahir GÜL’e yaptığı hizmetler için teşekkür eden İMH Anadolu yönetim Kurulu Başkanı Refik KOÇ plaketini takdim etti. Plaket takdiminin ardından söz alan Tahir GÜL, kısa bir konuşma yaptı. Gül, konuşmasını şu meyanda cümleler kurdu: “Bu oluşumun hayırlara vesile olmasını yüce Rabbimizden niyaz ediyorum. Bu camia çok büyük bir camia, çok kıymetli insanları içinde barındırıyor.  Uzun bir yürüyüş bu ve İnşallah devam eder. Bu oluşum bu güne kadar yapılanları daha ileriye taşıyacak bir gayret içinde olur, toparlayıcı, affedici, yol gösterici olur İnşallah. Anadolu yakası Akif BABALI ağabeyi Fuad ÇAĞLAR’ı çıkarmış bir yapı, İMH Anadolu bunların izinden yürümeli. Bulunduğumuz konumu kendimiz belirlemeliyiz, başkalarının belirlediği konuma razı olmamalıyız. Bu çerçevede bende üzerime düşen ne varsa yapmaya hazırım. Geçmişte olduğu gibi, liselerde ve üniversitelerde yeniden var olmalıyız, güçlü bir örgütlenme ile ileriye doğru yürümeliyiz.”

80 ve 90’lı yıllar ağır imtihanların olduğu yıllardı.

Ay Işığı Derneği Başkanı İrfan KİRPİ Cemal TELLİOĞLU ağabeye teşekkür plaketini takdim etti. Cemal TELLİOĞLU kısa bir konuşma yaptı. TELLİOĞLU: “Konuşmalarda 40 senedir yol yürüyoruz denildi ben bu 40 senenin 35 senesine şahidim. Özelikle de 80 ve 90’lı yıllar sıkıntıların, zorlukların ve ağır imtihanların olduğu yıllardı. Ben Mekke dönemine benzetiyorum bu dönemi ve bu dönemde hizmet veren kardeşlerim ağır imtihanlardan geçtiler. Dargınlıklarımız kırgınlıklarımız oldu ancak hiçbir zaman bu yürüyüşü bozmadılar vazgeçmediler, bu yürüyüş hala da devam ediyor. Refik kardeşim çok ağır bir yükün altına girdi bizde Ona elimizden geldiğince yardımcı olacağız, Allah-ü Teâlâ yardımcısı olsun” diyerek konuşmasını tamamladı.

Allah için birbirimize destek olalım.

Fikirder yönetim kurulu üyesi Abdussamet ÖZDEMİR ise Kemal ELİŞ’e teşekkür plaketini takdim etti. Kemal ELİŞ: “Refik ile 32 yıldır beraberiz sadece 4 yıl üniversite döneminde ayrıldık, 18 yıldır da iş ortağıyız, artık ağabeyimiz oldu. Bu süreçte biz hiç birbirimizi kırmadık, birbirimize karşı sesimizi yükseltmedik. Hiçbir şey Refik’i kırmaya değmez. Biz Allah’ın (cc) işini yapıyoruz, Allah (cc) için birbirimizi kırmayalım, birbirimize destek olalım” diyerek sözlerini tamamladı.

Değişmeyen tek şey dostluğumuz ve amacımız.

Mehmet Mutlu KILINÇ’a Mavi Marmara Derneği Başkanı Gazi ÇETİN teşekkür plaketini takdim etti. Mehmet Mutlu KILINÇ: “Bu oluşum hayırlara vesile olsun, her zaman Refik kardeşimizin yanında olacağız, yüce Rabbimiz yardımcısı olsun” diyerek sözlerini tamamladı. İMH Anadolu derneğinin oluşumuna giden süreçte Anadolu Koordinasyon olarak görev yapan ekibe başkanlık eden Şaban KILIÇ ağabeye ise teşekkür plaketini Siyer-i Nebi Derneği Başkanı Halit AKILLI takdim etti. Şaban KILIÇ: “82 senesinde Akif BABALI ağabey vesilesi ile tanıştım bu camia ile. 30 küsur yıl oldu, tabelalar değişiyor, ağabeyler değişiyor, mekânlar değişiyor ancak değişmeyen dostluğumuz ve amacımız. Biz birçok şey yaptık ancak yapılacak çok iş var. Kardeşlerimiz bu çalışmayı daha ileriye taşıyacaklar. Refik ağabeye ve yönetimine Yüce Rabbimizin onları muvaffak kılması için dua ediyorum, bu yolda bizde onların yanında olacağız” diyerek konuşmasını tamamladı.

Düşman çok, dost ise azdır.

Süreci işleterek İMH Anadolu Derneğinin kuruluşuna öncülük eden Anadolu Koordinasyonun başkan yardımcısı Fatih BÜYÜKKARA söz alarak şunları söyledi: “Bu gün burada Allah-ü Teâlâ’ya ne kadar hamd etsek yeridir. Bu vesile ile ağabeylerimizle kucaklaştık ne kadar hamd etsek azdır. “Düşman 1 ise çoktur, Dost 1000 ise azdır” demişler. Bu yakada çalışma uzun yıllardır var, artık daha etkili olarak düşmanı azaltıp dostu çoğaltma vaktidir, İMH Anadolu ile birlikte daha çok çalışıp her eve girip, her insana ulaşmalıyız” diyerek, görev devir teslimi için Kelime-i Tevhîd Bayrağı ve Kuran-ı Kerim’i Refik KOÇ’a teslim etti.

Bu taşın altına elimiz sokmaya söz veriyoruz.

Refik KOÇ, bu devir teslim töreninin bir gelenek haline getirilmesi gerektiğini ifade ederek kendilerinden sonra gelen arkadaşlara bu bayrağı teslim etme arzusunda olduğunu belirtti.  Refik KOÇ konuşmasını şu meyanda cümlelerle sürdürdü: “Anadolu Koordinasyon olarak süreci buraya getiren ve bize teslim eden Şaban KILIÇ ve Fatih BÜYÜKKARA nezdinde bütün ekibe teşekkür ediyorum. Bu kalabalığı görünce gerçekten heyecanlanmamak elde değil. 1,5 yıldır koordinasyon olarak süreci buraya taşıdık. Nihayetinde yapılan temayül yoklamaları neticesinde bu görev bana tevdi edildi. Bizde bu süreci işleterek nihayetinde gerçek sahibi olan genel kurula geri vereceğiz. 14 kişilik bir yönetimle bu taşın altına elimiz sokmaya söz veriyoruz. Dernek kuruluşunu tamamladık, yönetim kurulumuz; Refik KOÇ, Burak ÖZBEÇETEK, Celal TELLİOĞLU, Emine ÜSTÜN, Fatma KİRPİ, Gazi ÇETİN, Halit AKILLI, Hamza Selçuk HÜROL, İrfan KİRPİ, Abdulkadir SEVEN, Mehmet SARI, Meryem TERZİ, Selçuk İNCE ve Uğur ÖZDEMİR’den oluşuyor.

Akif BABALI Ağabeyi rahmetle yad ediyoruz.
Anadolu yakası denilince Akif BABLI ağabeyi anmamak mümkün değil. Mücahid ruhlu Zahid bir insandı, kendisi için değil çevresindeki kardeşleri ve davası için gece gündüz çalışırdı. Ben Avrupa yakasında bir iş bulmuş çalışıyordum bana halimi hatırımı sordu ne yapıyorsun dedi. Bende iyi olduğumu ama karşıya gidip gelirken çok vaktim geçiyor çalışmalara vakit ayıramıyorum deyince, bana o zaman sana bu yakada iş bulmak lazım dedi ve 1,5 ay sonra beni işe soktu. Bu hassasiyeti herkese gösterirdi. Akif ağabeylerin başlattığı bu çalışma uzun yıllardır devam ediyor, ancak biz İMH Anadolu derneği ile birlikte bir sinerji oluşturmak, dağınık olan gücümüzü bir araya toplamak istiyoruz. Bu görev bana tevdi edildiği zaman ağabey diyebileceğim kişileri tek tek ziyaret ederek fikir ve görüşlerini aldım.
Biz kendi ellerimizle birbirimizi büyüttük.
Yapmak istediğimiz çok şey var öncelikli olarak uzun yıllardır konuştuğumuz “Akif Babalı Öğrenci Yurdu”, ilahiyat Öğrencilerine yönelik çalışmalarımız, her eve abi ve abla, muhabbet meclisleri ve devam eden çalışmaların devam etmesi. Bir ağabeyimiz söylemişti “Biz kendi ellerimizle birbirimizi büyüttük, şimdi kendi ellerimizle birbirimizi toprağa veriyoruz” bu devam ettiği sürece bizim sırtımız yere gelmez. Yüce Rabbimiz bizleri muvaffak etsin, desteğinize ve dualarınıza ihtiyacımız var. Bizden gelen SMS ve Mailleri dikkate almanızı rica ediyorum. Ayrıca Ataşehir Mimar Sinan Camii Derneğinin yönetimine başkan Okan KAHRAMAN nezdinde teşekkür ediyorum.”

Refik KOÇ’un konuşmasından sonra İnsan ve Medeniyet Hareketi’nin Yüksek İstişare Kurulu üyesi Selahattin AKGÜRE, Yunus TORPİL ve Dursun ÖZCAN ağabeyler görüşlerini dile getirdiler. Selahattin AKGÜRE ağabey: “İnşallah hayırlara vesile olur, Yüce Rabbimiz kendi rızasını kazanmak için bizleri muvaffak kılsın, Hareketin öncü kadroları olarak bizden sonra gelen kardeşlerimizin ehil olduğunu görmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Bizde onların istek ve taleplerini yapmaya hazırız.”

Yunus TORPİL ağabey: “Gerek sosyal hareketlerde gerekse ticarette günün şartlarına uyum sağlayamazsanız başarısız olursunuz. Bu konuda biz çok tutucu davranıyoruz, Elhamdülillah yol aldık ancak yavaş hareket ediyoruz. Bu gün Dünyanın % 23’ü Müslüman, 100 yıl evvel Dünyanın %4’ü Müslümandı ancak daha fazla sözü geçiyordu. Rabbimizin bize verdiği imkânları daha ileriye gitmek için kullanmalıyız. Biran evvel derlenip toparlanmalıyız ve bütün insanlığın kurtuluşuna vesile olmalıyız.”

Dursun ÖZCAN ağabey, “Allah-ü Teâlâ muvaffak eylesin, bizim heyecana ihtiyacımız var. Bilgi ve birikim yönünden hiçbir eksiğimiz yok,  ancak heyecan eksiğimiz var. Bu konuda birbirimize destek olmalıyız” diyerek konuşmalarını tamamladı.

Yaklaşık 500 kişinin katıldığı İMH Anadolu Kuruluş ve Tanıtım programı Mehmet SARI abinin yaptığı içten dua ile nihayete erdi.

Haber: Ömer Faruk TAŞDELEN
Fotoğraf: Abdullah ÖZDEMİRCAN

17 Haziran 2013

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir