İMH Anadolu, Yeni Faaliyet Dönemine “Bismillah” Dedi

İMH Anadolu 2018-2019 dönem açılışını “Hep Birlikte Yeniden Bismillah” başlığı ile gerçekleştirdi.

İMH Anadolu’nun faaliet komisyonları ve Ataşehir, Birlikder, Fikirder, Ünalan temsilciliklerinin yönetim kademelerinin hazır bulunduğu program, İrfan KİRPİ tarafından okunan Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

 

Programın açılış konuşmasında söz alan İMH Anadolu Başkanı Rıza PEKDEMİR, programa katılanlara teşekkür ederek şu hususların altını çizdi.
Kurumlarımızın ismi ve mekânı değişse de asli gayemiz Rızayı İlahidir.
Cemaat, şeytanla bir arada yaşamaktan istiaze edip hep birlikte Allah’ın ipine sarılmaktır. 
Her gün yeni bir şevkle, yaptığımız işlerde sürekli bir adım ileriye gitmeyi hedeflemeliyiz.
Koşu bandında koşarak enerjinizi tüketirsiniz. Kendinizi yorarsınız fakat banttan indiğinizde aynı yerdesinizdir. Çalışmalarımızda koşu bantlarından kurtulmamız gerekmektedir.

Programda ikinci olarak söz alan İMH İstanbul Koordinatörü Ammar Cengiz ŞENOL, “Ya bir yol aç; ya bir yol bul; yada yoldan çekil” cümlesine atıf yaparak bu güne kadar önümüze güzel yollar açan öncü insanlara teşekkür etti.

Açılış programında söz alan İMH Teşkilatlanma Başkanı Muhammed Fesih KAYA, “Hiç birimizin aklı hepimizin aklında üstün değildir” diyerek konuşmasına başladı. Birbirimizin cenneti olmak için gayret etmemiz gerektiğine değinen Fesih KAYA, “kulakların söze doyduğu bu çağda lisanı hal ile örnek olalım” diyerek çalışmaların davet yönüne dikkat çekti.

Son olarak söz alan İnsan ve Medeniyet Hareketi Yönetim Kurulu Başkanı Kemal ÖZDEN, Merhametli olmanın yanında güçlü almanın da önemini vurgulayarak Müslümanların adaleti tesis edebilmeleri için güce ihtiyaçları olduğunu söyledi. Güçlü olmanın zalim olmak anlamına gelmeyeceğini belirten Kemal ÖZDEN, Müslümanların her şartta merhameti öncelemesi gerektiğini vurguladı.

İMH Anadolu’nun yeni sezon açılış programı Hasan BEŞİROĞLU Hoca tarafından yapılan dua ile sona erdi.

19 Eylül 2018

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir