Akif Emre Kabri Başında Dualarla Yad Edildi

İki yıl önce ahirete irtihal eden ülkemizin yetiştirdiği en önemli düşünce adamlarından gazeteci-yazar Akif Emre, vefatının sene-i devriyesinde kabri başında dualarla yad edildi.

Kalbi İslam dünyasıyla atan Akif Emre, soğukkanlı, vicdanlı ve derinlikli kalemiyle ömrü boyunca Türkiye ve İslam dünyasının sorunlarına çare aradı. Hayatındaki sadeliği onun dervişliğini, entelektüel düşünce birikimi ise onun bilge kişiliğini gösteriyordu.

23 Mayıs Perşembe günü Edirnekapı Şehitliğinde kabri başında bir araya gelen Akif EMRE’nin sevenleri okudukları Yasin-i Şerifler ve Fatihalarla onun hatırasını yad ederken onun bıraktığı mutedil ve derinlikli düşünce çizgisinin önemine dikkat çektiler.

AKİF EMRE:
1957 Kayseri doğumlu olan Akif Emre, yayıncılık hayatına Akabe yayınlarının İstanbul temsilciliğinde başladı. Bir dönem, İnsan Yayınları’nın yayın yönetmenliğini yaptı. Yeni Şafak gazetesinin kurucuları arasında yer aldı ve genel yayın yönetmenliğini üstlendi. Ardından Küre ve Klasik Yayınları’nın genel yayın yönetmenliğini yaptı. Yeni Şafak gazetesinde köşe yazarlığı yapan Akif Emre, çok dilde yayın yapan bir haber portalı olan Dünya Bülteni’nin de Genel Yayın Yönetmenliğini yaptı. Belgesel çalışmalarına yoğunlaşarak, Osmanlı şehirleri ve Mimar Sinan üzerine olanları başta olmak üzere birçok belgesel hazırladı. Son olarak “Elvada Endülüs: Moriskolar” isimli beş bölümlük belgesel hazırladı. Akif Emre en son www.haberiyat.com adlı haber sitesi kurdu fakat Genel Yayın Yönetmenliğini yaptığı site henüz yayın hayatına tam olarak geçmeden deneme yayını dönemlerinde vefat etti.

24 Mayıs 2019

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir